![](http://i1273.photobucket.com/albums/y420/michpawel/vcds_zps9a1f88e9.jpg)
Czym wyczyścić zlew z "granitanu"?
Zwiń
X
-
Czym wyczyścić zlew z "granitanu"?
Koledzy,
podpytajcie proszę swoich kobiet (no chyba że sami wiecie) czym wyczyścić z przebarwień/osadów zlew wykonany z "granitanu" (tzn. czegoś takiego jak w tej aukcji: http://allegro.pl/zlewozmywak-granit...009537985.html ).
Próbowałem doczyścić go różnymi "standardowymi" detergentami, solą, itp., ale niewiele to pomogło. A jak nie wyczyszczę, to będę musiał kupić nowy :? - a tego chciałbym uniknąć...
-
-
taka pasta KLIK
a potem taki impregnat KLIK
i niestety wszystko zależy od jakości zlewu...
w zależności od % mieszanki, z której został wykonany i albo brud się już "wżarł" i
albo tylko powierzchnia zabrudzona i powyższe powinno dać radę :szeroki_usmiech
a jak nie pomoże to wiesz gdzie mnie szukać, więc zapraszam i się coś wybierze :wink:Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally
=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
=> Volkswagen Passat City 1.6 TDI
=> Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
"Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."
Komentarz
-
-
Jakiego typu są to zabrudzenia ? Osad z kamienia (taki biały osad) ? Czy też coś innego ?Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
mam zlew od tego samego sprzedawcy czarny granit,problem z białymi plamami ale tylko na spodzie zlewozmywakia pojawił się po dwóch tygodniach, zgłosiłem reklamacje wraz ze zdjęciem po trzech tygodniach przyszła następna sztuka - fakt nie zamontowanym go jeszcze czekam aż te bardziej się zuzyje.
Ten stary czyszczenie octem w miarę jakoś to wygląda, a wrażenie mam takie ze jakoś towaru życzy sobie dużo do życzenia, dużo żywicyokoło 80% i mało granitu
na próbę zamówilbym środki z postu wyżej i sprawdził czy dadzą radę z czystej ciekawosci
Komentarz
-
-
Ja kiedyś miałem na takim beżowym zlewie jakiś zaciek (przebarwienie) - przekroiłem cytrynę i polałem z niej soku. Puściło. na co dzień jak mam zasyfiony (osadami z garów, talerzy i kamieniem) wlewam gorąca wodę z kranu i sypię proszek do mycia do zmywarek. Po jakimś czasie ( 1/2 godziny, godzina) spuszczam wodę i doszorowywuję zmywakiem i płuczę wodą.
pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Ja z osadami w zlewozmywaku (granit ciemno-szary) radzę sobie bez szorowania proszkami, czy pastami. Normalne czyszczenie mleczkiem Cif, a co nie puści (najczęściej osady biało-szare od kamienia) - zalewam odkamieniaczem w płynie "Dix" Gold Drop-a. Zero problemów, a sposób skuteczny.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Mialem zlew z tego cuda "granitowego" (zonie polecali to w kilku sklepach, jakas kolezanka zalozyla i tez z poczatku byla zadowolona). Wiecznie byl problem zeby to umyc, potem okazalo sie ze najtwardszy material nie wytrzymal prawdopodobnie upadku garnka w zlewie i pekl od wylewki az do szczytu.
Kosztowal w sumie kupe kasy nie wartej otrzymanego produktu. W jego cenie mam 3 zlewy metalowe Teki albo Franke w wykonczeniu jedwab i problemy z domyciem cuda skonczyly sie.
Zamieszczone przez Eidos71zalewam odkamieniaczem w płynie "Dix" Gold Drop-a.
Komentarz
-
-
ja mam czarny zlew i zrobil mi sie bialy osad po zapuszczeniu tabletki od zmywarki na cala noc w celu wyczyszczenia zlewu. Nie pomogl tez proszek do bialego, ktory mial wyczyscic bialy osad.
ocet, domestos - rowniez nie pomaga.
macie jakis dobry sprawdzony sposob na pozbycie sie bialego/szarego osadu z tego zlewu?Rafał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafall79ja mam czarny zlew i zrobil mi sie bialy osad po zapuszczeniu tabletki od zmywarki na cala noc w celu wyczyszczenia zlewu. Nie pomogl tez proszek do bialego, ktory mial wyczyscic bialy osad.
ocet, domestos - rowniez nie pomaga.
macie jakis dobry sprawdzony sposob na pozbycie sie bialego/szarego osadu z tego zlewu?
Najlepszy sposób na kazdy osad to kwasek cytrynowy w połączeniu z octem.
Pozamiata wszystko. Nawet agamkowe zapachy chemikaliów.
Komentarz
-
-
moja żona która na punkcie czystości ma lekka korbę :roll: od lat używa 2 płynów z meridy - różowego i żółtego . różowy jest do kamienia , skuteczny.
merida sanitin plus
merida fatex plusO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz